Brainycut Hair Academy

10. HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

30 STUDENTS ENROLLED
 • Kaizer Réka Avatárja
 • balazsbaby Avatárja
 • Bábindeli Renáta Avatárja
 • Lisa Avatárja
 • Zsozsó Krucsóné Krischneider Avatárja
 • Kovács Istvánné Avatárja
Ebben a témakörben extra technikákat mutatunk neked.
Szóba kerül az egészforma, a sávozás és a hosszabbodó is.
Az “extrákat” is megmutatjuk a gyakorlatban, hogy még érthetőbb legyen minden.
HAJVÁGÁS MAGASISKOLA
Pontosan és érthetően elmondjuk, mi a “kapcsolatos frizura”, hogyan alakulhat ki, és milyen lehetőségeid vannak egy kapcsolat nélküli frizurát utólag kapcsolatossá tenni.
Ebben a témakörben 5 lecke van, és a teszt.
A leckék részletes tartalmát a leckecímekre kattintva olvashatod el.

HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

Ha a struktúrákból kapcsolat nélküli kombináció kerekedett ki, szükség lehet a frizura harmonizálására. Ennek egyik eszköze az utólagos kapcsolás.
Beszélünk neked az utólagos kapcsolás lehetőségeiről, filozófiájáról és korlátairól is.
Fogalmak:
kapcsolási zóna, kiinduló szekció, kapcsolt szekció, kiinduló és záró hossz, kapcsolási meredekség, kapcsolati határ, kontra határ, kapcsolási formavonal, “border fix” és “border cross” technika

HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

Elmondjuk, hogy mi a hosszabbodás üteme és karakterisztikája, és miért fontos ez, ha elégedett vendégeket akarsz.
Beszélünk a törtvonalhoz és a körvonalhoz mérő hosszabbodóról. Ezeket már meg sem kell mutatnunk, mert anélkül is profin vágod majd.
Olyan vendégnél, akinek vékony szálú haja van, a többállomásos hosszabbodó a megoldás. Miután megértetted az elméletet, a gyakorlatban is megmutatjuk ezt a vágást. Ezzel a vendégeid kedvence leszel.
Átismételjük, hogy mi történik akkor, ha a hosszabbodó vágási határait (pont, vonal vagy sík) kivisszük az “A” síkból, vagy megdöntjük (hosszabbodás? szimmetria? struktúrák?).
Beszélünk arról, hogy hogyan kell egy “extra” (mindenfelé döntött), fej fölötti síkhoz mérőt vágni. Ez a “több-bázisos” vágás.
Fogalmak:
hosszabbodás üteme és karakterisztikája, lineáris-, gyorsuló és lassuló hosszabbodás, törtvonalhoz és körvonalhoz mérő hosszabbodó, többállomásos hosszabbodó, több-bázisos vágás

HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

Gyakorlati módszert mutatunk arra, hogy miként lehet az egészforma rétegvastagságát csökkenteni ritkítás vagy vékonyítás nélkül.
Megismered “a sziluett több mint 90 fokos” egészformát.
Látványosan mutatjuk meg, hogy az egészforma és a hosszabbodó struktúra hogyan függnek össze – milyen egyszerűen lehet látványos sikert elérni egy bemutatón.
Fogalmak:
sziluett több mint 90 fokos egészforma

HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

A gyakorlatban is megmutatjuk, hogy miként lehet nagyon alacsony sávot készíteni. Még jobban tudatosul, hogy egészformát csak szabadesésben érdemes vágni.
Elmondjuk a T sávozás elméletét, és a gyakorlatban is bebizonyítjuk, hogy milyen egyszerű ezzel a technikával szép sávot készíteni.
Mutatunk egy lehetőséget a sáv tömegvonal finomítására. Ez a sáv finis.
Fogalmak:
nullpontos kiemelés, pressz-sáv, T-sáv, sáv finis

HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

Megmutatjuk a “sávozás szektorvágással” technikát, amivel egyetlen mozdulattal készíthetsz “félkész” diagonál előre csukódó sávot.
A legyező mellé mutatunk egy másik sávcsukási technikát is (“sávcsukás hosszhagyással”), ami a legyezőhöz hasonlóan automatikusan biztosítja a változó (csökkenő) sávemelkedés megvalósulását, ezzel pedig a sáv automatikus csukódását.
Fogalmak:
szektorvágás, hosszhagyásos sávcsukás

HAJVÁGÁS MAGASISKOLA

A témakört teszttel fejezzük be.
A továbblépéshez a tesztet mindenképpen le kell zárni, de a sikeres teszt nem feltétele a következő témakör megkezdésének.
Diplomát viszont csak akkor kapsz, ha a legutolsó, a NAGY TÉMAZÁRÓ TESZT-et sikeresen zárod.

Más online hajvágó videóknál – nagyon kevés kivételtől eltekintve a világon mindenhol – kész frizurákat vág a fodrász, és jó esetben ezeket többé kevésbé el is magyarázza. Mi viszont a hajvágás alapvető összefüggéseit tanítjuk – a videóinkon szándékosan nem komplett frizurák készülnek.
A komplett frizurák készítésével történő oktatás a másoláson alapul. A filozófiája: “nézd meg, hogy hogyan készül, tanuld meg mozdulatról mozdulatra, és aztán te is csináld ugyanúgy. Akkor ugyanaz lesz a végeredmény!”
Mivel minden vendég más és más, ez a módszer a BrainyCut szerint idejét múlt, lecserélendő.
A BrainyCut-nál megtanulod a hajvágás alapelemeit, hogy ezzel a tudással bármilyen frizurát el tudj készíteni, és személyre is tudj szabni – anélkül, hogy valaki előre megmutatná Neked, hogy hogyan is kell vágni.
 • 6.299 Ft + ÁFA (VAT)
 • * A TÉMAKÖRT ÚGY KEZDHETED EL, HA MÁR LEZÁRTAD AZ ELŐZŐT:
  9. BÁRMILYEN FRIZURA…
 • 4 hónap
MINDENBEN SEGÍTÜNK
VANNAK KÉRDÉSEID? KÉRDEZZ   BÁTRAN,   BÁRMIT!
MARIANNA SZÍVESEN VÁLASZOL!
MOBIL: 00 36 30 383 4575
JOGVÉDELEM
A BRAINYCUT ANYAGAI JOGVÉDETTEK!
AZ EZZEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓKÉRT OLVASD EL A
BrainyCut © All rights reserved
Proudly developed by Webfactoo